Corona Update 2 (25-05-2020) | HBS Zomerkamp

Agenda:

  • 15 juli - Fietsen inleveren 08:30 t/m 10:00
  • 18 juli - Zomerkamp 2020

Corona Update 2 (25-05-2020)

We schreven het al in ons vorige bericht: de corona-crisis raakt ons allemaal. Dat geldt ook voor onze vereniging. Hoewel de maatregelen inmiddels voorzichtig worden afgebouwd en de trainingen op onze club langzaam weer opstarten, zijn we nog lang niet terug op ‘normaal’.

Geen Zomerkamp voor deelnemers vanaf 13 jaar
In ieder geval de komende maanden is en blijft 1,5 meter afstand het uitgangspunt voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat brengt voor de hele samenleving uitdagingen met zich mee. Als HBS Zomerkampcommissie gaan we uitdagingen nooit uit de weg. Maar we moeten ook realistisch zijn over wat kan en wat verantwoord is. Daarom hebben een moeilijk besluit moeten nemen.

Komende zomer zal er voor onze leden vanaf 13 jaar helaas geen HBS Zomerkamp zijn. Een kamp waarbij alle deelnemers onderling 1,5 afstand moeten houden, is praktisch niet haalbaar. Het is voor het eerst in de ruim 70 jarige geschiedenis van misschien wel de mooiste traditie van onze club dat er zo’n besluit genomen moet worden. Verdrietig en enorm balen, maar helaas wel noodzakelijk.

Inschrijfgeld
Binnenkort ontvangen jullie het inschrijfgeld voor het Zomerkamp terug. Zoals eerder aangekondigd houden we daarvan wel een bedrag van 30 euro per deelnemer in. Dit om eventuele annuleringskosten te kunnen dekken. We laten jullie zo snel als mogelijk weten of (een deel van) deze 30 euro alsnog aan jullie teruggestort kan worden. Daarom aan u de vraag om in reactie op deze mail uw rekeningnummer en naam deelnemer(s) door te geven.

We houden deze zomer noodgedwongen afstand van elkaar. Maar laten we één ding afspreken: volgend jaar maken we er met z’n allen een HBS Zomerkamp van om nooit te vergeten.

Deelnemers tot en met 12 jaar: Zomerkamp binnen de richtlijnen
Voor de deelnemers onder de 13 jaar hebben we positiever nieuws: we gaan als Zomerkampcommissie alles op alles zetten om binnen de richtlijnen van het kabinet en RIVM het HBS Zomerkamp door te laten gaan.

We kunnen nu uiteraard niet de garantie geven dat dit lukt. Maar de komende tijd gaan we hard aan de slag om alles hiervoor uit te zoeken en uit te werken. We houden jullie daar uiteraard van op de hoogte. De planning is om uiterlijk op 15 juni de knoop definitief door te hakken.

Voor ons is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoe de deelnemers en jullie als ouders hier in staan. Daarom ontvangen we graag van iedereen zo snel mogelijk een reactie op deze mail. We horen daarin graag of een Zomerkamp binnen de geldende richtlijnen voor jullie zoon wel of niet een optie is. Zo weten wij als Zomerkampcommissie waar we aan toe zijn.

Nu de deelnemers vanaf 13 jaar helaas niet mee kunnen op het Zomerkamp, komt er mogelijk ruimte vrij voor extra deelnemers in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar. Hierover zullen we binnenkort op de website meer informatie delen.

We kijken uit naar jullie reactie. Uiteraard houden we jullie de komende tijd goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Twijfel niet om contact met ons op te nemen bij vragen of opmerkingen.

We wensen jullie allemaal veel sterkte en gezondheid in deze lastige tijden.

Namens de HBS Zomerkampcommissie,

Jeroen Glasbergen
Hoofdleider